Керівниці одного з відділень державного столичного банку повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 1 повідомлено про підозру начальнику центрального відділення державного банку у місті Києві у заволодінні коштами громадян у сумі понад 1 млн гривень», – йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що керівниця центрального відділення державного банку, зловживаючи службовим становищем та за попередньою змовою з іншими працівниками відділення, незаконно привласнювали кошти клієнтів банку.

«Спільники фігурантки, використовуючи чужий логін і пароль, отримали доступ до автоматизованої банківської системи та без відома клієнтів банку змінювали інформацію, яка обробляється в системі. В результаті зловмисники створювали офіційні банківські документи і проводили фіктивні операції із зняття готівки з карткових рахунків потерпілих. Після цього гроші передавалися начальниці відділення, яка розпоряджалась ними на власний розсуд», – повідомили в пресслужбі .

Слідством визнано потерпілими 19 клієнтів.

Зазначається, що дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 3 ст. 191 КК України. Наразі перевіряється інформація щодо заволодіння підозрюваною ще 9 млн гривень коштів клієнтів.

«Крім того, в межах слідства також буде надана правова оцінка діям інших працівників банку, задіяних у розкраданні коштів», – зазначили в пресслужбі прокуратури.

Нагадаємо,  Посадовці держбанку розікрали 80 мільйонів гривень

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Топ-менеджерів банку «Михайлівський» підозрюють у розкраданні 283 млн

Шахрайство на 80 млн: службовця Ощадбанку підозрюють у підробці документів