Голова Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель заявив, що технологія клонів, яку використовують на місцевих виборах 2020 в Україні, фактично може зруйнувати виборчу кампанію, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Інтерфакс-Україна.

“Аналіз виборчих списків показує, що технологія клонування залишається однією з найсерйозніших технологій, і, власне, одним із найбільших викликів на місцевих виборах… Це технологія, яка фактично може зруйнувати виборчу кампанію”, – заявив Кошель.

За його словами, використання клонів на місцевих виборах розтягне голоси виборців. На місцевих виборах кандидати-клони присутні у 24 містах.

“Це надзвичайно багато, і є ризик, що ця технологія може призвести до того, що хтось із фаворитів кампанії може втратити навіть перемогу”, – підкреслив Кошель.

Він розповів, що кандидати-клони, зокрема, зареєстровані в таких містах, як Ужгород, Умань, Ніжин, Бориспіль, Болград, Каховка, Вознесенськ.

Кошель зазначив, що на тлі нерозуміння виборчого законодавства, процедури голосування, великої кількості інформації про майбутнє голосування, коли буде складно визначитися, “ймовірно, що технологія клонів, технологія однофамільців може спрацювати значно більше, ніж допускають політтехнологи”.

Нагадаємо, Усі хочуть в Раду. В Україні нарахували 40 різних клонів “Слуги народу”

Читайте також:

Атака клонів: в одному з округів Києва балотуються два однофамільця депутата Третьякова

Міністерство юстиції оголошує війну кандидатам-клонам і хоче змінити виборчі бюлетені