В Україні зареєстровано понад 40 організацій-клонів “Слуги народу”.

Серед зареєстрованих фірм є громадські організації, благодійні фонди, приватні підприємства та товариства з обмеженою відповідальністю, повідомляє “Українська правда”

Понад 20 із них юридично зареєстровані в Києві. Вісім фірм дислокуються у Дніпрі та області, по 6 на Полтавщині та Одещині. Більшість організацій зареєстровані у травні-червні цього року.

Представники клонованих “слуг” балотуються по мажоритарних округах по Україні. Частина з них клонує не лише назву партії, але й офіційних кандидатів від неї. Зокрема, Олександра Дубінського та Дмитра Горобця. Також журналісти знайшли на мажоритарці клона голови АП Андрія Богдана.

У партії “Слуга народу” повідомляють їм вдалося виявити кандидатів, які навіть представляються членами політсили.

Деякі зі “слуг” виявилися не дуже послідовними. Частина їх представників раніше балотувалася за списками різних партій. В Одеській області балотується представник благодійного фонду “Слуга народу” Олександр Маланін, який раніше був помічником нардепа від БПП Олексія Гончаренка на громадських засадах.

У “Слузі народу” запевняють: політична сила не співпрацює з жодними однойменними організаціями. Юристи партії вимагають кримінальної відповідальності кандидатам, які видають себе за “слуг”, проте насправді ними не є.

21 травня президент Володимир Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту.

Вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.