Ввечері 5 лютого слідчі СБУ провели обшуки на каналі “1+1”, зокрема в редакції програми “Секретні матеріали”. Про це повідомив керівник департаменту журналістських проєктів “1+1” Максим Шиленко, передає ТСН.

Також з обшуком прийшли додому до журналістів Дениса Данька, Євгена Куксіна та Олександра Низовцева, саме їх робочі місця обшукували на каналі. Проте третій фігурант справи Олександр Низовцев не працює на “1+1” вже давно.

В СБУ пояснили: “Обшуки, які проводяться по вулиці Куренівській, 18 не пов’язані з діяльністю телеканалу “1+1″, а здійснюються щодо конкретних осіб, за місцями можливого створення та зберігання ними аудіофайлів, отриманих у незаконний спосіб”.

Правоохоронці намагалися відшукати спецзасоби прослуховування і монтажа, а також вилучили комп’ютери журналістів. Слідством керує Олександр Томусяк, відомий через справу Надії Савченко.

Нагадаємо, скандальні аудіозаписи “наради Гончарука” були злиті в мережу 15 січня. “Плівки”, які компрометували прем’єра, змусили написати його заяву про звільнення, яку він надав не парламенту (як це прописано в Конституції), а особисто президенту Володимиру Зеленському. Зеленський у відповідь скликав силовиків і дав їм термін в два тижні, аби виявити “щурів”, що були присутні на закритій нараді Гончарука, з фрагментів якої і були сконструйовані “плівки”.

Читайте також:

Оклади міністрів прив’яжуть до середньої зарплати українців: Гончарук

Реалістичний і оптимістичний прогноз: у мережі з’явилась третя частина скандальної “наради Гончарука” (відео)