Після скандалу з аудіозаписами “наради Гончарука”, які були викинуті в мережу, прем’єр-міністр України таки написав заяву про звільнення. Про це 17 січня написав сам голова Уряду у власному телеграм-каналі, а також на сторінці в Фейсбук.

#photos/a.104707587575828/174858050560781/?type=3&theater

У пості Гончарук прокоментував скандальні аудіозаписи, що потрапили до мережі: “…всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих в мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в Уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо Президента, який є нашим політичним лідером…. Але це не правда”.

“…щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до Президента, я написав заяву про відставку та передав її Президенту з правом внесення в Парламент”, – зазначив прем’єр.

В Офісі Президента підтвердили цей факт.

Проте за Конституцією звільняти прем’єр-міністра має право лише Верховна Рада.

“Стаття 15. Відставка Кабінету Міністрів України внаслідок відставки Прем’єр-міністра України

1. Прем’єр-міністр України має право заявити Верховній Раді України про свою відставку.

2. Верховна Рада України розглядає питання про відставку Прем’єр-міністра України не пізніше ніж на десятий день після надходження заяви про відставку, якщо вона надійшла під час чергової сесії Верховної Ради України, і не пізніше першого пленарного тижня наступної чергової сесії, якщо така заява надійшла у міжсесійний період.

3. Прем’єр-міністр України звільняється з посади з дня прийняття рішення про його відставку на пленарному засіданні Верховної Ради України”.

Нагадаємо, 16 січня була оприлюднена третя частина “наради Гончарука”, в якій брали участь люди з голосами міністра фінансів Оксани Маркарової та голови Нацбанку Катерини Рожкової. Перша та друга частина, де нібито прем’єр визнає свою некомпетентність та чинного Президента, були оприлюднені 14 та 15 січня.

Скандал розгорнувся на фоні невдоволення надто високими зарплатами міністрів, які ті отримали в грудні 2019 року.

Популярні новини зараз

Уламки російських ракет впали у двох районах столиці - КМВА

У столиці відкрили меморіал пам’яті загиблим нацгвардійцям

Максим Кріппа та казино "Вулкан". Як партнер російського олігарха скуповує українські ЗМІ

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще

Читайте також:

Відтепер інформація про доходи міністрів буде публікуватись на сайті Уряду

Уряд передав на приватизацію 530 державних підприємств: Гончарук