“Наразі ми бачимо багато маніпуляцій щодо зарплат працівників уряду”, – змушений був написати прем’єр-міністр України Олексій Гончарук у телеграм-каналі у відповідь на обурення українців космічними виплатами міністрів. Обурення цілком слушне, бо, нагадаємо, на підвищення зарплат освітян в бюджеті цього року коштів не знайшлося.

Гончарук виправдовує заробітки міністрів тим, що у грудні держслужбовці отримали виплати з затримкою за листопад. Проте за що нараховані працівникам уряду великі премії, невідомо. Парламент країни планує вислухати пояснення Кабміну з цього приводу у п’ятницю, 17 січня.

Так, наприклад, Оксана Коляда, міністр у справах ветеранів, отримала зарплату розміром 228 тис. грн. Вадим Пристайко, голова МЗС, – 110 тис. премії та матеріальної допомоги, а міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель –118 тис. грн.

Проте Гончарук вважає, що його уряд — “перший, міністри якого живуть так, як і представники влади у будь-якій цивілізованій країні — на зарплату від платників податків“.

Прем’єр наголошує, що держслужбовці “мають завжди пам’ятати про невідворотність покарання за посадові зловживання”, але отримувати гідну зарплату як топ-менеджери держави, які несуть відповідальність за свою роботу.

“Дані по зарплатах, які отримують міністри, є абсолютно відкритими”, – зазначив голова уряду.

Читайте також:

Уряд передав на приватизацію 530 державних підприємств: Гончарук

Гончарук пообіцяв, що сума в платіжці за тепло знизиться до 30%

Кількість держслужбовців в Україні зменшиться мінімум на 10%: Гончарук