Скандальне питання щодо меж села Коцюбинське, які намагались змінити в Київській облраді, відібрав частину території Києва, обговорюють на найвищому державному рівні.

Про це заявив Коцюбинський селищний голова Сергій Даніш, передають “Коментарі”.

За його словами, Коцюбинська громада звернулась до президента України Володимира Зеленського втрутитися у ситуацію.

Даніш звинуватив столичну владу в тому, що у села “рейдерським чином забирають” і землю, і податки. Окрім Зеленського, звернення з цього питання направили до Верховної Ради, головам усіх парламентських фракцій та керівництву Київської обласної державної адміністрації. Це звернення підписали сотні мешканців Коцюбинського, запевнив селищний голова.

“З Офісу президента ми вже отримали відповідь щодо скерування нашого звернення до Кабінету міністрів України для подальшого опрацювання та вжиття відповідних заходів”, — заявив голова Коцюбинської громади Сергій Даніш.

Він наголосив, що хоче “справедливого та законного вирішення” цього питання. Проте звинуватив депутатів Київської обласної ради в тому, що вони нібито “досі балансують між можливістю працювати на благо громад Київщини та бажанням отримати якусь особисту вигоду при підтримці київських питань”.