За принципової позиції Київської місцевої прокуратури № 6 мешканцю Херсонщини оголошено обвинувальний вирок за фактом вчинення грабежу. Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

Так, в липні 2018 року молодик, раніше неодноразово судимий за вчинення злочинів проти власності, домовився зі спільником грабувати людей в Києві під виглядом правоохоронців.

Зловмисники вдягнули одяг чорного кольору, візуально схожий на форму працівників поліції, та мали при собі балончики зі сльозогінним газом.

Біля будівлі Національного палацу мистецтв «Україна» на вул. Великій Васильківській, злодії пограбували двох студентів, та втекли.

«Представившись працівниками поліції, вказані особи повідомили молодикам, що підозрюють їх у вчиненні «злочину» та змусили викласти усі цінні речі для перевірки. Перелякані студенти виклали два мобільні телефони, ноутбук та гаманець із грішми. У цей час зловмисники вихопили з кишень балончики зі сльозогіннім газом, забризкали ним обличчя потерпілих та втекли, підхопивши цінні речі», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вироком Печерського районного суду міста Києва одного з учасників нападу визнано винним за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та засуджено до 5 років 7 місяців позбавлення волі.

Наразі у розшук перебуває спільник засудженого, особу якого також встановлено.

Нагадаємо, Перевдягались в поліцейських, грабували, катували: на Київщині затримано озброєну банду

Читайте також:

Затримано злодія, який пригощав алкоголем з отрутою та грабував людей

В столичному ТРЦ циганка пограбувала відому співачку