На Київщині організована озброєна банда за скоєння семи злочинів постане перед судом. Про це повідомили у пресслужбі поліції Київської області.

«Працівники слідчого управління поліції Київщини за процесуальним керівництвом прокуратури області закінчили досудове розслідування кримінального провадження відносно 5 фігурантів організованої озброєної групи», – йдеться в повідомленні.

В травні 2019 року організована озброєна група з 5 осіб скоїла зухвалий розбійний напад на Бориспільщині.

«Зловмисники переодягнулись у формений одяг поліцейських, з написом на спині «Поліція», в балаклавах на автівці «Volkswagen» влаштували дорожньо-транспортну пригоду з автомобілем, за кермом якого був житель села Проців. Потім вони забрали у нього гроші, ювелірні вироби, посадили чоловіка в автомобіль і вивезли у невідомому напрямку.

Там нападники, вимагаючи, щоб той передав усі права на належне йому майно, жорстоко побили його та погрожували заручнику розстріляти всю родину», – повідомляє пресслужба поліції.

Наразі затримали всіх членів озброєної групи у порядку ст. 208 КПК України. Організатором виявився 30-річний молодик, який підібрав у свою банду ще чотирьох поплічників, серед яких один мав проблеми із законом.

Злодії ретельно готували до скоєння злочину, між ними були чітко розподілені «обов’язки».

За місцем проживання молодчиків поліцейські виявили та вилучили вогнепальну зброю, боєприпаси та інші речові докази.

«Наразі прокуратурою Київщини направлено до Бориспільського суду обвинувальний акт стосовно організованої групи, яка вчинила злочини, передбачені ст. 257, ч. 1 ст. 263, 2 ст. 353, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за організацію та участь в озброєній банді, за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами, самовільне присвоєння владних повноважень або звання, за розбій, вчинений організованою групою, за незаконне позбавлення волі, за вимагання та незаконне заволодіння транспортним засобом зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Поліція затримала озброєну банду, яка грабувала будинки на Київщині (відео)

Читайте також:

Двох підозрюваних у вбивстві столичного хірурга затримано та взято під варту

Популярні новини зараз

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Ректора КНУ ім. Т.Шевченка підозрюють у розкраданні коштів — створено петицію з вимогою звільнити та притягнути до відповідальності

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще

Затримано злодія, який пригощав алкоголем з отрутою та грабував людей