У вівторок, 1 березня, в результаті обстрілів з боку російських окупантів у Харкові загинули мінімум 15 осіб, а 30 – отримали поранення.

У прес-службі ГУ ДСНС у Харківській області, на яку посилаються Новини.LIVE, зазначають, що серед поранених є одна дитина.

У цей день мирні квартали Харкова бомбили за допомогою авіації і обстрілювали їх з артилерії. Так, в результаті ранкового обстрілу площі Свободи загинуло мінімум 8 осіб, 24-отримали поранення. Для гасіння залучалися 4 пожежних автоцистерни, автомобіль першої допомоги, САРМ-Л, а також 2 одиниці комунальної техніки. В даний час роботи з розбирання конструкцій припинені через постійні обстріли і ймовірності повторних авіаударів.

“11 осіб перебувають у важкому стані. Це тільки попередні дані. Серед травмованих – одна дитина. Рятувальники надавали допомогу в порятунку постраждалих, розборі завалів і витягали з-під них постраждалих і тіла загиблих”, – написали в ГУ ДСНС.

Крім цього, з початку дня рятувальники 44 рази виїжджали на гасіння пожеж, найбільший з яких трапився через обстріл будинку на пр.Новобаварському-там ракета потрапила в п’ятиповерховий будинок. За попередніми даними, там загинуло 8 осіб, 6 отримали поранення, а 38 осіб врятували.

“Рятувальники здійснили 9 виїздів на допомогу населенню та ліквідацію наслідків ворожих обстрілів, що не супроводжувалися пожежами. Також, в рятувальники надійшло 33 заявки про знаходження боєприпасів, що не розірвалися”, – підсумували в ГУ ДСНС.