Міністерство охорони здоров’я оприлюднило перелік рекомендацій для відкриття тренажерних залів та басейнів згідно постанови заступника міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Постанова головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка про затвердження тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 від 26 травня розміщена на сайті МОЗ.

В постанові зазначені рекомендації, які визначають обов’язкові умови, при дотриманні яких можуть працювати спортивні заклади:

1. Перед початком зміни проводиться температурний скринінг всім працівникам закладів. Якщо температура тіла понад 37,2 С, то вважається, що це ознаки вірусного респіраторного захворювання і працівник до роботи не допускається;

2. усім відвідувачам вимірювати температуру при вході до закладу;

3. під час проведення індивідуальних занять, дозволяється, щоб одна людина перебувала на площі 10 квадратних метрів. Якщо це групові заняття – то не більше однієї людини на 5 квадратних метрів. Проведення групових та командних занять має проводитись виключно за попереднім записом;

4. на вході потрібні бути розміщені спиртовмісні антисептики. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук (банер, наліпку);

5. у зоні проведення занять рекомендують розмістити додаткові антисептики в невеликій тарі, паперові рушники, а також урни для їхньої утилізації. Важливо нагадувати клієнтам про дезінфекцію рук та спортивного інвентарю;

6. тренажери для кардіо-тренувань, якими користуються тривалий період часу, бажано розмістити з інтервалом не менше 2.5 метри один від одного.

Що заборонено:

1. Використання багаторазових рушників, окрім персональних рушників відвідувачів.
2. Розміщення рекламних брошур та поліграфічних матеріалів в доступі клієнтів.
3. Функціонування спа-зон та надання послуг з масажу.
4. Функціонування фітнес-барів та кулерів з водою, однак дозволяється робота вендингових машин.
5. Функціонування дитячих кімнат.
6. Використання багатофункціональних тренажерів кількома відвідувачами.
7. Проведення групових занять для понад 10 осіб та таких, що передбачають фізичний контакт. Проведення групових занять для дітей віком до 12 років.

Функціонування басейнів дозволено:

Популярні новини зараз

У Святошинському районі Києва зникло світло

На станції столичного метро померла людина

Мільйонна "схема" з ОСББ — ДТЕК і КМДА можуть залишити без світла жителів новобудов на Солом'янці

У Києві звільнять директора Льодового стадіону, який замовив тендер на ₴308 млн

Показати ще
  • для індивідуального відвідування;
  • для спортивних навчально-тренувальних груп 2 року навчання та старше;
  • за умови одночасного перебування на одній доріжці не більше 4 осіб для індивідуальних занять та не більше 6 осіб для спортивно-тренувальних груп у 50-метрових басейнах; за умови одночасного перебування на одній доріжці не більше 2 осіб для індивідуальних занять та не більше 3 осіб для спортивно-тренувальних груп у 25-метрових басейнах.

Щодо роздягалень та душових, то закладам необхідно обмежити одночасне використання роздягалень та душових кабін на рівні не більше 50%, не відкриваючи для використання клієнтами кожну другу шафу для роздягання/душову кабіну та нанести відповідні позначки (окрім окремо обладнаних душових кабін, що унеможливлюють контакт між клієнтами).

Нагадаємо,  що відкриється в Києві з 1 червня

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Київські пляжі не зможуть відкрити з 1 червня

З 1 червня відновлять пасажирські перевезення: як оновили київський вокзал