Через те, що зони відпочинку біля води в столиці мають отримати санітарні паспорти, а лише потім відкритись, заявив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан виданню РБК-Україна, інформує сайт Хрещатик.news.

За словами санлікаря, процедура отримання санпаспортів триває 7-10 днів, тому пляжі можуть відкрити тільки після 7 червня.

“Всі ці заходи вже розпочали, вони можуть проводитися 7-10 днів. Тому можемо говорити, що у найбільш перспективному варіанті відкриття пляжів відбудеться у 7-10 числах”, – сказав Рубан.

Він додав, що лабораторні випробування води у водоймах, зокрема, у Дніпрі, будуть робити не зараз, а тоді, коли вода прогріється.

“Тому що воду у водойомі можна випробовувати лише після температури 17-18 градусів. Сьогодні ця температура складає 13-14 градусів. Тоді ми зможемо провести лабораторне дослідження води і піску, а також питної води у фонтанчиках. Тоді можемо говорити про відкриття пляжів у офіційному режимі”, – сказав санлікар.

В КП “Плесо” сайту Сьогодні повідомили, що у них все готово до відкриття пляжного сезону.

“Ми – готові до відкриття. Чекаємо від міста роз’яснень, як саме повинні відкривати пляжний сезон і які обмеження будуть введені. Поки точної інформації немає.

Підготовка пляжів до нового сезону ведеться в плановому режимі. Наші служби вже провели дезінфекцію піску і трави на пляжах і зонах відпочинку, виконано викошування трави. Зараз водолази перевіряють стан дна на всіх пляжах і прибирають звідти небезпечні предмети. На воді встановлюють буї”, – розповіли в КП “Плесо”.

В КП “Плесо” додали, що рятувальники встановили вишки для облаштування рятувальних постів на пляжах Києва. Усього таких постів у столиці буде 24.

“Підготовка до сезону проводиться з урахуванням вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, затверджених Наказом МВС України від 10.04.2017 р. № 301”, – зазначили в КП “Плесо”.

Нагадаємо, в КМДА повідомили, що відкриється в Києві з 1 червня

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Двох киян засуджено до ув'язнення за вбивство безхатька у травні 2021-го

Під час тривоги на Київщині ворог завдав удару по об'єкту критичної інфраструктури - ОВА

Селекціонер з Київщини вивів сорт банана, який можна вирощувати на підвіконні

У Києві поїзд збив насмерть 20-річного хлопця

Показати ще

З 1 червня відновлять пасажирські перевезення: як оновили київський вокзал

Українцям дозволять купатись у водоймах: Ляшко