Кілька днів тому до редакції ІА «Оперативна Україна інфо» звернувся киянин, який наразі є військовослужбовцем 47-ї бригади ЗСУ, Федір Кубасов. Він розповів, що дружина, яка є відомим психоаналітиком, Єлизавета Птиця, прагне залишити його без помешкання, що знаходиться за адресою: м.Київ, вул. Дніпровська набережна, 26 д, кв. 52. У ньому замінили замки і там ще донедавна перебували наймані «тітушки».

Чоловік провів нашим журналістам екскурсію, де стався інцидент. Тож ми на власні очі пересвідчилися, що в його квартирі справді замінили замки. І він не може туди потрапити, щоб навіть забрати свої речі, особливі ті, які наразі будуть для нього вкрай необхідними на передовій – це зимова військова форма.

Федір Кубасов на днях знову має їхати боронити нашу державу від ворога. Хоча ще й неповністю оговтався від поранення на фронті (проходив реабілітації у госпіталі після контузії і операції на коліні) та психологічної травми, яку отримав від ще донедавна близької людини.

«Бачите, ні верхній ключ, ні нижній ключ не підходять. І я не можу потрапити до квартири. Коли вперше сюди прийшов, то виявив тут двох найманих «тітушок», котрих зачинили в середині помешкання. На жаль, як викликав правоохоронці, то вони не допомогли, тільки розвели руками, мовляв потрібно все вирішувати через суд. І не надали мені доступу до квартири. А там знаходяться мої військові речі: зимова форма, взуття, броня, РПС та й банально – ліки, шкарпетки, термобілизна тощо. І я не можу їх забрати. А мені треба після 16-го повертатися в Авдіївку»

За його словами, він і до цього часу не може повірити в те, що із ним могла так вчинити його близька людина. Хоча вони і мешкали чотири роки окремо, проте все ж продовжували спілкуватися, а його постійним місцем проживання була саме ця квартира. Федір придбав її за власні кошти:

«Зараз у чинної дружини достатньо зв’язків, аби закон був на її стороні. Вона використовувала і чорних нотаріусів, і «тітушок», і адвокатів, котрі чергували тут та не давали мені потрапити до помешкання. І це виходить, що тепер і мені треба наймати адвокатів, звертатися до суду, що понесе величезні матеріальні втрати. І ця ситуація може затягтися на роки… Звісно, сподіваюся, що я повернуюся із фронту живим. Але точно не хочу жити тоді в коридорі, як ось недавно спробував. Чергував тут майже півтори доби. Спав прямо біля дверей. І ті «тітушки», які фактично діти (17 і 22 роки) самі попросилися, щоб їх визволили, бо не було їм, що навіть їсти, бо зачинили без жодних умов. Просто використали. Вони навіть не змогли потім пояснити слідчо-оперативній групі, яка все ж таки приїхала та відчинила квартиру, чому там перебували…».

Військовослужбовець Федір Кубасов у той момент лише зміг на якусь мить оглянути помешкання, виявивши, що в нього зникли ще й особисті кошти – понад 5 тисяч доларів.

Наразі чоловік написав відповідні заяви до правоохоронних органів щодо ситуації із квартирою й зниклої суми коштів та сподівається на відповідні слідчі дії.

Популярні новини зараз

Суд зняв електронний браслет з підозрюваного у розпалюванні релігійної ворожнечі митрополита УПЦ (МП) Павла

У Києві судитимуть завідувача лікарні, що видавав ухилянтам фіктивні довідки про інвалідність

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Показати ще

Більш детальніше про інцидент Федір Кубасов розповів у нашій програмі «Резонас».

Повідомляється, що редакція ІА «Оперативна Україна інфо» тримає ситуацію на своєму контролі і залишає можливість Єлизаветі Птиці висловити свою позицію щодо даного інциденту.

Раніше Хрещатик писав, що у Києві родині військового-добровольця з Грузії відмовили в оренді квартири - дружину травлять в соцмережах.