Директор Департаменту з комунікацій МВС Артем Шевченко показав в соцмережах фото карабіну, з якого, ймовірно, вилетіла куля, що вбила трирічного сина Соболєва.

“Цей розібраний карабін на американській платформі AR у калібрі 7,62 мм із, схоже, недорогим китайським оптичним прицілом XD Precision… та зброя, з якої з високою ймовірністю було зроблено фатальний постріл по машині В’ячеслава Соболєва увечері 1 грудня… – написав на своїй сторінці в Фейсбук Артем Шевченко. – цю зброю тяжко назвати високоточною саме для снайперської стрільби. Схоже, організатори та виконавці не обтяжували себе пошуком коштовних знарядь злочину і ретельним плануванням, а просто взяли перше, що потрапило під руку. Дешево, сердито і доступно.”

Криміналісти встановили за траєкторією кулі, що стріляли з вікна хостела на Тарасівський. Вчора ввечері, 3 грудня, поліція провела там слідчий експеримент.

Правоохоронці з’ясували, що один з підозрюваних стояв на вулиці і подавав знак снайперу, коли їхатиме Range Rover, за кермом якого був В’ячеслав Соболєв. Снайпер знаходився на балконі номера хостела, працівники якого повідомили, що хлопець зняв номер на тиждень.

Хлопцям, що були затримані 18 і 20 років. Андрій Лаврега з Черкас, а Олексій Семенов з Одеської області. Обидва служили в зоні АТО у складі Української добровольчої армії. Лаврега був у армії з 17 років, отримав орден за мужність. Детальніше про підозрюваних у скоєнні злочину писав портал “Хрещатик.news”.

“На жаль, 5 років війни об`єктивно криміналізують суспільство, – зазначив Артем Шевченко. – Кримінал зваблює (колишніх захисників – Ред) передусім грошима. Як і цих двох хлопців, які вчиняли замах на Соболєва, а поцілили у його дитину… Саме тому надважлива місія Мінветеранів: соціалізувати, залучати до служби, давати роботу і надію у житті усім тим, хто воював на фронті”.

Нагадаємо, 1 грудня на розі вулиць Льва Толстого і Тарасівської обстріляли авто депутата Київради В’ячеслава Соболєва. Проте замість батька поцілили дитину.  Хто такий Соболєв і за що його хотіли вбити, писав портал “Хрещатик.news”.

Читайте також:

Масова бійка і таран дверей на БМВ: на Позняках молодики вчинили погром в піцерії

Хто такій Сало та чому його хотіли вбити: підірвали авто відомого бізнесмена

Невідомі обстріляли столичний швидкісний трамвай