Поліція затримала двох чоловіків, які підозрюються у вбивстві трирічного сина депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва. Виявилось, що обидва затримані – колишні бійці АТО. Один із затриманих, Андрій Лаврега, був снайпером. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Зазначається, що по машині Соболєва стріляли з номера хостелу в будинку через вулицю. Навіть мали окрему коробку для гільзи.

“Знайшли зброю, з якою було здійснено це вбивство. Знайдена коробка, яка використовувалася для того, щоб не втратити гільзу, бо це було в нічний час”, – каже голова Нацполіції Ігор Клименко.

В хостелі показали номер, який на добу орендував імовірний вбивця. На стоп-кадрі на відео видно, як один з затриманих йде з хостелу через декілька хвилини після пострілу. Як повідомив ТСН командир батальйону, заступник командира Української добровольчої армії Андрій Гергерт, підозрюваний у стрілянині Андрій Лаврега просидів в окопі три роки. Такі дії колишнього бійця він пов’язує з посттравматичним синдромом.

“У підрозділі виконував функцію снайпера. Сміливий боєць. Відкритий. Воював три роки. Він з війни пішов місяців сім назад, пішов зі словами, що більше не може”, – повідомив Андрій Гергерт.

Андрій Гергерт на своїй сторінці у Фейсбуці висловився про вбивство дитини:

“Жахливе звірство трапилось вчора в столиці, нашої країни!

Як батька чотирьох дітей, мені важко підібрати слова співчуття, які хоч на дещицю здатні зменшити горе загиблої дитини.

Рве душу також цей факт, що все частіше хлопці, які пройшли горнило війни, стають страшною зброєю у чиїхось нелюдських ігрищах!” – повідомив він.

 

 

 

Нагадаємо, Обстріл авто Соболєва: хто і за що намагався вбити депутата

Популярні новини зараз

Під завалами зруйнованої будівлі в Києві може перебувати одна людина — ДСНС

У Солом'янському районі уточнили, що падіння уламків ракет відбулось не на багатоповерхівку, а у приватний сектор

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Зеленський привітав журналістів

Показати ще

Читайте також:

Поліція затримала вбивць трирічного сина Соболєва

Замість батька вбили сина: хто такий Соболєв, авто якого обстріляли в центрі Києва