Календар заходів у Національному музеї народної архітектури та побуту України розписано на рік. Звичайно, більшість із них прив’язані до релігійних та державних свят. Проте є у цьому календарі два особливі події — весняний та осінній ярмарки народних ремесел. Це традиція, що триває понад три десятиліття.

«Осінній ярмарок — місце вашої зустрічі з талановитими майстрами та виконавцями, що захоплені мистецькими традиціями України. З 11 години вас зустрічатимуть народні майстри — наші сучасники, захоплені ремісничими традиціями своїх дідів та прадідів», — запрошують у музеї.

Майстри запропонують традиційний одяг, прикраси, посуд та іграшки. Речі можна буде не тільки розглянути, а й поспілкуватися з творцями.

Хоча чимало майстрів зараз реалізують свої вироби через інтернет, але з охотою збираються, щоб поспілкуватися вживу саме на ці ярмарки. Про це раніше «Вечірньому Києву» розповіла наукова співробітниця музею Вікторія Філь.

Коли: 2 та 3 вересня об 11:00 до 18:00

Де: вулиця Академіка Петра Тронька, 1.

Вхід за вхідним квитком до музею. Вартість для дорослого коштує 100 гривень. Для підлітків — 50 гривень, для дітей до 9 років — 25 гривень. Дітям до 6 років вхід безкоштовний.