В неділю ввечері в центрі Києва на перехресті вулиць Льва Толстого і Тарасівськой обстріляли автомобіль Range Rover, повідомляє “Київ оперативний”.

За кермом авто був депутат Київської обласної ради від Блоку Петра Порошенка В’ячеслав Соболєв. В результаті обстрілу загинула дитина – трирічний син Соболєва, Олександр.

Постріл у Range Rover було здійснено з автомобіля “Lexus”, який з місця вчинення злочину зник. Наразі поліцією введено спеціальну операцію для розшуку зловмисника.

Інформацію про обстріл та загибель сина підтвердив сам Соболєв, про це повідомляє «Українська правда»

Відомо, що В’ячеслав Соболєв народився в місті Єнакієве, мав п’ятьох дітей. Він підприємець, ексдиректор ДП “Нафтогазмережі” НАК “Нафтогаз України”, ексзаступник голови правління НАК “Нафтогаз України”.

У 2005 році Соболєв обіймав посаду заступника мера Донецька з питань діяльності виконавчих органів влади, у 2006 – 2007 роках працював у РНБО державним інспектором у відділі проблем інфобезпеки управління державної та інформаційної безпеки.

З 2015 року В’ячеслав Соболєв депутат Київської облради від партії “Блок Петра Порошенка”.

Стало відомо, що автомобіль Range Rover записано на компанію “ДонУкрПроектНІІ” – фірму, яка фігурує в кримінальному провадженні правоохоронців щодо фінансування тероризму на Донбасі. Про це повідомляє «Уніан» з посиланням на «Слідство.Інфо».

Зазначається, що за даними слідства, “Донукпроектніі” та інші фірми, до яких Соболєв мав пряме відношення, використовували для легалізації коштів від ведення незаконного бізнесу у так званих “ЛНР” та “ДНР”.

До складу цих фірм правоохоронці вказують, зокрема, й компанії, які володіли мережею супермаркетів «Обжора» у Донецькій області. Як зазначає слідство, ця компанія там продовжила працювати і після захоплення Донбасу.

Нагадаємо,  Хто такій Сало та чому його хотіли вбити: підірвали авто відомого бізнесмена

Читайте також:

Двоє на мопеді розстріляли будинок з гранатомета

Популярні новини зараз

У Києві відкрили незвичну скульптуру на честь загиблого воїна-добровольця

Мільйонна "схема" з ОСББ — ДТЕК і КМДА можуть залишити без світла жителів новобудов на Солом'янці

Максим Кріппа та казино "Вулкан". Як партнер російського олігарха скуповує українські ЗМІ

У Києві відбувся турнір на честь воїнів ССО ЗСУ

Показати ще

У Києві розмалювали і розстріляли вітрини відомого магазину