За списком “Слуги народу” під №99 у Верховну Раду йде громадянин Російської Федерації Михайло Соколов.

Про це у відеоблозі заявив активіст Сергій Стерненко.

“Для того, щоб перевірити цю інформацію, я зайшов на офіційний сайт російської податкової служби. Коли я ввів на цьому сайті прізвище, ім’я та по батькові, дату народження, серію і номер паспорта, то система показала навіть код платника податків.

Це означає, що громадянин РФ з такими персональними даними існує. І тоді ми отримуємо одне з двох: або у Соколова Михайла Юрійовича є брат-близнюк з точно такими ж персональними даними, або в списку “Слуги народу” є громадянин РФ, який збирається стати народним депутатом України”, – заявив Стерненко.

“Також Соколов є чинним виконавчим партнером російської фірми “Kesarev Consulting” kesarev.com з офісом на Лубянці, яка професійно займається лобізмом на державному рівні в РФ, Україні та Казахстані. Мені здається, хтось явно переплутав слова “рада” і “дума”, написав у Facebook блогер Сергій Іванов.

21 травня президент Володимир Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Народних депутатів обиратимуть за змішаною системою 225 за списками, іншу половину у мажоритарних округах, за виключенням округів в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей та Криму.