Як повідомляє сайт освітянського закладу, за головне крісло КПІ змагатимуться 16 осіб. У списку лідерів – проректор, доктор технічних наук Вадим Кондратюк, якого підтримали 106 структурних підрозділів КПІ, а також проректор, доктор технічних наук Олексій Жученко (йому відали перевагу 86 колективів закладу).

Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» з квітня 1992 року очолює Михайло Згуровський. Наприкінці 2023 року він заявив у ЗМІ, що в липні 2024 року у нього закінчується контракт із КПІ, і відбудуться чергові вибори керівника університету. Згуровський відмовився повторно балотуватися в ректори.

Раніше Міністерство освіти і науки України оголосило конкурс на посаду ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського. В конкурсі можуть брати участь громадяни України, які володіють державною мовою, мають вчене звання та науковий ступінь і стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників не менш як десять років. До 31 травня в Київській політехніці мають обрати представників для участі у голосуванні на виборах.

Також Хрещатик повідомляв про те, що у КПІ ім. І. Сікорського побудували перше в Україні smart-укриття.