Про це розповідає Фейсбук КПІ ім. Ігоря Сікорського

Через постійні російські ракетні та безпілотні атаки багато українських закладів освіти працюють часто у дистанційному режимі. Адже не всі можуть забезпечити надійне укриття на велику кількість дітей. Особливо це стосується нашої молоді, що навчаються у вищих навчальних закладах.

У КПІ вирішили створити інноваційне укриття. Головна мета проєкту – це забезпечити безперервний освітній процес в Україні.

архітектор Павло Пекер

Проєкт розробляв архітектор Павло Пекер, який має досвід роботи з подібними проєктами в Іраку та Лівії. Він зазначив, що для нього особисто дуже важливо заохочувати молодих людей залишатися в країні, надавати їм сенси та створювати умови для цього. І якісна освіта — обовʼязкова складова цього процесу.

"Цей проєкт — симбіоз укриття, побудованого відповідно до норм, і коворкінгу з розумним зонуванням, де можна навчатися, слухати лекції, проводити семінари тощо"

Сучасний безпечний простір для навчання та студентських івентів поєднує функції укриття та коворкінгу. Реалізація ідеї зайняла понад рік.

Фото 1 из 8.
Фото 2 из 8.
Фото 3 из 8.
Фото 4 из 8.
Фото 5 из 8.
Фото 6 из 8.
Фото 7 из 8.
Фото 8 из 8.

Принцип простору — конструктор, який вирішує будь-яку бізнес-задачу.

Для його створення:

  • повністю оновили вентиляційну систему,
  • встановили броньоване скло,
  • акустичні панелі,
  • автономне живлення тощо.

Популярні новини зараз

Планували операцію, однак чоловік відмовившись та вийшовши на вулицю ледь не загинув — що сталось у Києві?

Суд зняв електронний браслет з підозрюваного у розпалюванні релігійної ворожнечі митрополита УПЦ (МП) Павла

У столиці провели круглий стіл із протидії домашньому насильству — долучились відомі жінки

Частина Поштової площі у Києві стала пам’яткою національного значення

Показати ще

Всередині є кімнати для відпочинку, для онлайн-зустрічей, читацькі зали, ігрова зона, кафетерій, інклюзивні вбиральні та душові. Простір може вмістити близько 500 людей. Уся інфраструктура, зокрема вентиляційна система, розрахована на тривале перебування.

"Завдяки дизель-генератору та автономним системам вентиляції, кондиціонування та опалення, в просторі буде комфортно знаходитись"

Зазначають, що для безперервного навчання під час війни в пріоритеті були комфорт та безбар'єрність. Організатори планують масштабувати ідею смартукриттів, аби відкрити подібні простори в інших українських університетах.

Раніше Хрещатик писав, що У столичному політехнічному інституті створять іноваційне укриття з коворкінгом.