Як повідомляє "Час Чернігівський", зловмиснику повідомили про підозру в умисному вбивстві. 28-річному чоловіку загрожує до 15 років ув'язнення.

Як встановило слідство, солдат однієї з військових частин, дислокованої в столиці, після добового чергування розпивав алкогольні напої з двома співслужбовцями цієї ж військової частини.

Внаслідок раптово виниклого конфлікту, він розстріляв зі штатної зброї обох співслужбовців, після чого намагався покинути місце злочину, проте був затриманий правоохоронцями. При затриманні вилучено автомат Калашнікова з набоями"

За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону затриманому повідомили про підозру за п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство двох або більше осіб.

Згодом військовослужбовцю у суді обрали запобіжний захід. Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Центрального регіону.

Костянтина Кирияченка відправили під варту на 60 днів без можливості внесення застави.

Повідомлялось, що підозрюваний Костянтин Кирияченко – 28-річний уродженець Чернігова, який неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за пиття алкоголю під час служби. У єдиному реєстрі судових рішень зазначено, що у 2017 Кирияченко залучався за пияцтво на службі і того ж року – за невиконання наказу командира.

У 2018 він знову залучався за адміністративною статтею – але вже за самовільне залишення військової частини.

Раніше Хрещатик писав, що у столиці військовий із автомата розстріляв побратимів — вони загинули на місці.