У Києві затвердили тимчасовий порядок функціонування інформаційно-телекомунікаційної системи керування спеціальними перепустками “Карантин”, який передбачає можливість введення спецперепусток на громадський транспорт.

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на рішення штабу КМДА з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Згідно з документом, спецперепустки можуть запровадити, якщо Київ повернеться до “червоної” зони карантину.

При цьому переведення громадського транспорту в режим спецперевезень не відбуватиметься автоматично – для цього знадобиться окреме рішення місцевої комісії з питань ТЕБ і НС.

Згідно з документом, столична влада не планує випускати окремі спецперепустки. Носієм дозволу на користування транспортом стануть транспортна чи соціальна (пільгова) картки. Для цього роботодавці мають зареєструватися на сайті системи “Карантин” і подати заявки з інформацією про ПІБ працівників і номери їхніх карток.

Водночас під час жорсткого карантину громадським транспортом не можна буде скористатися іншими електронними квитками, які не є носіями спеціальних перепусток. Вони будуть деактивовані на час “червоної” зони. Також не працюватимуть електронні квитки у вигляді QR-кодів, зокрема й на паперовому носії.

У документі також зазначається, що власникам карток із спецперепустками заборонено їх передавати іншим особам.