У жовтні цього року ціна на газ для населення коливатиметься від 4 700 до 5 000 гривень за тисячу кубометрів. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телеканалу “Україна 24“, передає сайт “Хрещатик.news” із  посиланням на “ZIK“.

Після закінчення опалювального сезону блакитне паливо подешевшає.

За словами Шмигаля, подорожчання пов’язане із настанням опалювального сезону. Взимку блакитне паливо коштує дорожче, однак, восени та влітку ціна знижується.

“Є сезонна поведінка цін на газ. Взимку газ, природно, коштує дорожче, ми будемо платити за нього більше. Однак після зимового підвищення ціни піде весняне і літнє падіння, і газ буде коштувати дешевше”, – пояснив Шмигаль.

Водночас міністр додав, що зараз в Україні спостерігається найнижча ціна на паливо за останні п’ять років.

“Якщо взяти останні п’ять років, то ціна в серпні була 3700 грн, на вересень почався сезонний ріст цін на газ, близько 4200 грн за тисячу кубів, тобто це 4 грн 20 коп. за куб. Це найнижча ціна за останні п’ять років, і це найнижчий рівень цін в принципі за час незалежності”. – додав він.

Однак, якою буде вартість газу взимку, прем’єр-міністр не уточнив. За його словами, це залежить він ринку, який і встановлює ціну.

Нагадаємо, що Нафтогаз підвищив ціну на газ для населення. Також відомо, що кияни заборгували за комунальні послуги 6 млрд гривень.

Читайте також:

Київводоканал хоче підвищити тарифи на воду у столиці

Кличко пообіцяв не піднімати тарифи на проїзд у громадському транспорті