Як повідомила команда «Наше місто» разом з ГО «Спілка учасників бойових дій Макарівщини» та Макарівською селищною радою представляють новий простір «Ветеранський курінь».

Його автори пишуть про швидке та просте рішення, аби задовольнити гостру потребу в поступовій соціалізації та підтримці побратимів та посестер. Концепцію створювали у співавторстві з Макарівською громадою.

«Ця ініціатива демонструє нашу готовність підтримувати тих, хто служив та продовжує служити Україні. Я сподіваюся, що Ветеранський курінь не лише забезпечить необхідний простір для відновлення, але також стане символом вдячності нашим ветеранам, військовим, волонтерам та їхнім сім’ям. Крім того, плануємо, що курінь стане органічною частиною інфраструктури послуг для військових та ветеранів на території Макарівської громади», — розказує Анатолій Карбовський, заступник голови Макарівської селищної ради.

Курінь легко та відносно швидко будувати, він створюється за участі громади з дешевих місцевих матеріалів, передбачає стадійність створення і забезпечує контакт та занурення в природу.

Ветеранський курінь буде місцем, де ветерани, військовослужбовці та їхні сімʼї зможуть спілкуватися та відновлюватися на природі. Його планують будувати з природних локальних матеріалів.

На думку творців Куреню це важливо, адже в найближчому майбутньому українське суспільство включатиме 5 млн ветеранів та членів їхніх сімей.