Організаторам схеми торгівлі автомобілями, викраденими на території країн Євросоюзу, вибрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

«За клопотанням Офісу Генпрокурора суд застосував запобіжні заходи – тримання під вартою до шести осіб, які підозрюються у незаконному заволодінні автомобілями на території країн Євросоюзу», – йдеться в повідомленні.

Організатору злочинної схеми суд визначив розмір застави у 17 млн грн, а членам групи на загальну суму 15,7 млн грн.

Зазначається, що за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора Національною поліцією України було припинено діяльність злочинної організації.

«Її учасники, за версією слідства, підозрюються у тому, що оформляли на себе та на підставних осіб договори лізингу на автомобілі еліт-класу. Серед таких осіб були представники приватних українських та іноземних підприємців на території країн Євросоюзу. В подальшому вказані автомобілі реалізовували», – йдеться в повідомленні.

Наразі досудове розслідування триває.

Як інформує РБК-Україна з посиланням на джерело в правоохоронних органах, організатором схеми торгівлі автомобілями є син ексголови Конституційного суду України Андрій Стрижак-молодший.

Нагадаємо, Затримали чорних лісорубів, які знищували цінні породи дерев у Пущі-Водиці

Читайте також:

Перевдягались в поліцейських, грабували, катували: на Київщині затримано озброєну банду

550 тис хабара: ДБР затримало директора держпідприємства