Правоохоронці Києва припинили діяльність групи «чорних лісорубів», які орудували на території ландшафтного заказника Пуща-Водиця. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

«За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими СУ ГУ НП в м. Києві спільно з Департаментом стратегічних розслідувань НП України викрито та припинено злочинну діяльність 8 учасників злочинної групи, які організували та проводили незаконну вирубку цінних порід дерев на об’єктах природно-заповідного фонду – ландшафтного заказника місцевого значення «Пуща-Водиця»», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що організатором нелегального бізнесу виявився 36-річний мешканець Рівненської області, який залучив до злочинної діяльності ще 7 місцевих жителів, кожен з яких виконував відведену йому роль в залежності від обсягу та складності «замовлення».

«Так, отримавши інформацію про необхідні об’єми деревини – породи дуб, яку необхідно було реалізувати, організатор розробляв схему злочину, проводив огляд деревини на місцевості та маршрути подальшого транспортування зрублених дерев з міста Києва до західних регіонів України для переробки та продажу. Він також забезпечував учасників схеми необхідними документами для створення видимості законності їхній дій та фінансуванням», – йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що злочинна група діяла з травня 2019 року по лютий 2020 року.

Незаконно зрубану деревину «чорні лісоруби» реалізовували по 500 доларів США за кубічний метр.

Наразі затримано вісьмох осіб, на складах у м. Рівне вилучено незаконно зрубані дерева та транспорт, на якому перевозили деревину, та інші речові докази.

«Наразі організатору та ще двом співучасникам злочину повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка дерев у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев, що спричинили тяжкі наслідки, вчинене організованою групою), іншим п’ятьом – за ч. 2 ст. 246 (незаконна порубка дерев у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев, що заподіяли істотну шкоду, вчинені повторно за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що «чорним лісорубам» загрожує до 7 років позбавлення волі.

Слідчі дії наразі тривають.

Нагадаємо, Посадовця ДСА судитимуть за незаконний видобуток криптовалюти

Читайте також:

Прокуратура Києва попередила незаконне витрачання близько 1 млн бюджетних коштів

Популярні новини зараз

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Жінка в одному з підвалів Києва відшукала змію у відрі, однак рятувальники, що приїхали на місце дуже здивувались знахідці

Показати ще

Київзеленбуд про скандал у соцмережах: чому вирубують дерева на схилах Дніпра (фото, відео)