Прокуратурою Києва спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, та Службою безпеки України завершено досудове розслідування стосовно фахівця в IT-галузі, який тривалий час обіймав керівні посади у ДП «Інформаційні судові системи» Державної судової адміністрації (ДСА) України, за фактом незаконного використання обладнання ДСА. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

«За версією обвинувачення, посадовець, зловживаючи наданим службовим становищем, незаконно використовував для власних потреб мережеве та системне обладнання, призначене для забезпечення сталого функціонування Єдиного державного реєстру судових рішень, веб-порталу «Судова влада» та впровадження в роботу Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з січня по травень 2018 року за допомогою шкідливого програмного забезпечення, встановленого посадовцем, здійснювався незаконний видобуток електронних грошей (криптовалюти).

Крім цього, за грошову винагороду посадовець розміщував на серверному обладнанні судової адміністрації сторонніх Інтернет-ресурсів, доступ до них за допомогою IP-адрес та каналу зв’язку ДСА України.

«Внаслідок вказаних неправомірних дій, обладнання, призначене для функціонування онлайн-сервісів органів судової влади України, до серпня 2018 року використовувалось для роботи 3 Інтернет-магазинів та ресурсу, призначеного для любителів мотоциклів типу «Chopper»», – йдеться в повідомленні.

Наразі досудове розслідування завершено, посадовцю повідомлено про підозру за ч. ч. 1, 2 ст. 361, ч. 1 ст. 3611 Кримінального кодексу України, тобто у незаконному втручанні в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку та у розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення.

Зазначається, що санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

Нагадаємо, Працівника фіскальної служби затримали на хабарі у 4 тисячі доларів

Читайте також:

Перевдягались в поліцейських, грабували, катували: на Київщині затримано озброєну банду

Прокуратура Києва попередила незаконне витрачання близько 1 млн бюджетних коштів