Деснянський районний суд Києва виніс вирок екс-нардепу Олександру Шепелєву. Його засудили до семи років в’язниці за втечу з України, будучи під арештом, передає сайт Хрещатик.news із посиланням на “РБК-Україна“.

Текст вироку є у розпорядженні редакції. Шепелєв в 2013 році був затриманий в Угорщині, українські правоохоронні органи підозрювали його в причетності до низки злочинів. У 2014 році його видали Україні, суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту, однак йому вдалося втекти з лікарні швидкої допомоги і залишити країну.

Деснянський суд визнав його винним у втечі 6 липня 2014 року, а також у наданні хабара співробітникам органу Пенітенціарної служби України за створення умов для втечі. Колишній нардеп засуджений до покарання у вигляді 7 років позбавлення волі зі штрафом у розмірі 8500 гривень і конфіскацією майна.

Станом на сьогодні українські суди розглядають відносно Шепелєва ще кілька кримінальних проваджень. Крім справи про розкрадання грошей “Родовід Банку”, його звинувачують в організації вбивства банкіра Сергія Кириченка в 2003 році в Донецьку; замовленні вбивства віце-президента “Родовід Банку” Сергія Дядечка і полковника МВС Романа Єрохіна у 2006 році.

Нагадаємо, що за погроми російських банків лідера ОУН засудили до 2-х років тюрми. Також ексміністра так званого «МОЗ Республіки Крим» засудили до 10 років

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

У Верховній Раді пожежа: під руками нардепа зайнявся пульт (відео)

Пашинському вручили обвинувальний акт за напад зі зброєю: реакція екснардепа (відео)