31 травня, у День Києва, розпочали свою роботу центральні київські фонтани, а також унікальний комплекс із дванадцяти гейзерних фонтанів понтонного типу (плавучі фонтани) в акваторії Русанівського каналу. Про це повідомили у КП Київводфонд, інформує сайт Хрещатик.news.

Зазвичай сезон роботи столичних фонтанів після зими розпочинається з 1 травня. Але цього року, через пандемію, відновлення роботи водограїв перенесли на кінець травня та присвятили Дню міста.

the-village.com.ua

«Усі фонтани пройшли необхідні етапи підготовки. Підготовку проводить команда фахівців електриків, інженерів та програмістів. Підготовчі роботи включають в себе демонтаж зимового накриття чаш водограїв, під’єднання електромережі до всіх елементів, перевірку та підключення насосного обладнання, налаштування світло-музичного супроводу та тестові запуски водограїв», – розповіли у Київводфонді.

В компанії повідомили, що для монтажу дванадцяти гейзерних фонтанів, які знаходяться в акваторії Русанівського каналу, були залучені дайвери й водоплавна техніка.

kyivvodfond.com.ua

Під час зимового «перепочинку» кожну систему продіагностували, відремонтували та замінили окремі необхідні елементи. Зовнішні баки водограїв почистили та пофарбували.

Зазначається, що відтепер водограї працюватимуть згідно свого графіку й тішитимуть киян своєю красою.

kyivvodfond.com.ua

В Київводфонді також розповіли, що цьогоріч розпочав свою роботу фонтан у парку Марії Заньковецької, що на вулиці Великій Васильківській, 119-121.

«Цей фонтан було побудовано близько 30 років тому, а не працював він з 2018 року. Минулого року було проведено капітальний ремонт фонтану, під час якого було замінено гранітне облицювання, електрокабелі, прилади підсвітки та встановлено нове насосне обладнання. На капітальний ремонт було виділено близько 4,5 млн. грн. із бюджету міста», – повідомили в компанії.

Та додали, що відтепер фонтан у парку Марії Заньковецької працюватиме з середи до понеділка, а у вівторок проводитимуть необхідну очистку обладнання. Щовечора з 20:30 до 23:00 можна насолодитися різнобарв’ям кольорів фонтану, бо він має світловий супровід.

За повідомленням компанії, до кінця 2020 року планується провести капітальний ремонт фонтану «Засновники Києва», який встановили в центрі столиці, на Майдані Незалежності у 2001 році.

Нагадаємо, до дня народження Києва: як змінилась столиця за 120 років (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Відома психоаналітик та дружина військовослужбовця 47-ї бригади ЗСУ Федора Кубасова прагне залишити його без помешкання

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ зустрівся з МВГ, яка за останній час знищила ракету Х-101 та "шахед"

Показати ще

Світло-музичний фонтан в Сирецькому парку зіграв Фреді Мерк`юрі (відео)

У парку Володимирська гірка встановлять новий фонтан Архістратига Михаїла (відео)