Рівень довіри Сполучених Штатів Америки до української влади значно зріс, у порівнянні з 2014 роком. Саме тому став можливий продаж озброєння до України. Про це розповів посол України в США Валерій Чалий.

За словами дипломата, Україні потрібно було виконати дві умови, щоб завоювати довіру США.

“Нам потрібно було зробити в Україні дві речі – показати, що немає корупційної складової в тих постачаннях, які йдуть зі Сполучених Штатів, і воно не потрапить ворогу через якісь корупційні дії. І що воно буде надійно збережено від потрапляння на російську сторону, будемо відвертими. І ми це показали”, – розповів Чалий, передає “Голос Америки”.

Про те, яку саме зброю отримає Україна, дипломат не говорить. Але зазначив, що тільки цього року допомога на оборону і безпеку склала 365 млн, включно з 50 млн на летальну зброю.

“Озброєння, якого немає у нас і є зараз в американської армії. Не буду говорити про специфікацію, чи про типи. Ми доказали, що є такими партнерами, що тримаємо таємниці. Але цей список можна знайти в рішеннях конгресу”, – додав посол.

Тимчасовий повірений у справах США Вільям Тейлор повідомив, що Україна вперше звернулася із запитом придбати військове обладнання через програму продажу Міністерства оборони США. Запит розглядається.