Судді Олексію Тандиру, підозрюваному у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння, внаслідок якої загинув нацгвардієць, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21липня без можливості внесення застави.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, на яку посилається Delo.ua.

“За клопотанням Київської міської прокуратури судді, підозрюваному у вчиненні ДТП у стані алкогольного сп’яніння, обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави на строк до 21 липня 2023 року. Таке рішення оголосив Печерський районний суд м. Києва”, – йдеться у повідомленні.

Суддя Олексій Тандир, який збив на смерть нацгвардійця в Києві, на судовому засіданні підтвердив, що причетний до ДТП, яке спричинило смерть солдата Національної гвардії.

“Я готовий понести найсуворіше покарання, яке визначити суд, якщо моя вина буде доведена, що я порушив такі правила. Я ніколи не заперечував своєї причетності до ДТП, що сталася”, – заявив Тандир

Як пишуть ЗМІ, у залі суду на суддю Олексія Тандира вдягнули кайданки і повезли у СІЗО.

Після засідання адвокат родини загиблого нацгвардійця Денис Шевченко повідомив, що близькі Вадима Бондаренка не хочуть жодної компенсації і прагнуть лише справедливого покарання.

Раніше Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою судді Олексія Тандира, якого підозрюють у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння.