Міська влада розробить порядок встановлення шлагбаумів, щоб мешканці та підприємства столиці не розміщували їх самовільно. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Нагадаємо, кілька днів тому стався трагічний випадок на Русанівських садах, де через шлагбаум швидка допомога не змогла проїхати до хворого та він помер.

Зазначається, що інспектор благоустрою вже вніс припис із вимогою надати дозвільну документацію на встановлення цього шлагбауму.

В КМДА повідомили, що місцеві мешканці можуть прибрати його самі. Або, якщо вимоги припису не будуть виконані до кінця дня п’ятниці, шлагбаум демонтують фахівці столичного благоустрою.

«Для комплексного вирішення цієї проблеми треба розробити та затвердити порядок встановлення шлагбаумів та інших засобів. Адже на сьогодні це питання не врегульоване. Ще у 2008 році Київрада виключила пункт, який регулював встановлення шлагбаумів, з Правил благоустрою міста. Розробити новий документ мають Департамент транспортної інфраструктури спільно з Департаментом благоустрою та районами. Я дав таке доручення», – сказав мер Києва Віталій Кличко.

Також райадміністраціям столиці доручено здійснити рейди щодо законності встановлених шлагбаумів та інших штучних перешкод, які заважають проїзду спецтранспорту. Та надати інформацію до Департаменту благоустрою для відповідного реагування.

Нагадаємо, через незаконний шлагбаум на Русанівських садах чоловік не дочекався швидкої

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Києві відкрили після ремонту вулицю Івана Франка: перші фото

В столиці на місці колишньої трамвайної колії з’явиться велодоріжка з пішохідним променадом