На місці колишньої трамвайної колії уздовж Набережного шосе з’явиться велодоріжка з пішохідним променадом. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на КК «Київавтодор».

В компанії розповіли, що нова веломагістраль зв’яже міст Патона, міст Метро (запланований веломаршрут Лісова-Центр), Парковий Пішохідний міст (виїзд на рекреаційну зону Трухавного острова, а також на веломаршрут Троєщина-Центр) і Поділ.
Та повідомили про відповідні роботи та витрати:

• Проєктом передбачено виконати комплекс робіт на ділянці понад 5 км.

• На першому етапі демонтують стару конструкцію покриття, а також елементи, які заважатимуть будівництву. На виконання цих робіт необхідно близько 9 млн. грн.

• По всій довжині велодоріжки і тротуару нині відсутнє освітлення. Проєктом передбачено встановлення опор, світильників, прокладання енергомережі і підключення її до міської системи. На виконання зазначених робіт необхідно близько 11 млн. грн.

• Оновлять вздовж нового маршруту й інженерні системи. Зокрема, мережу зливостоків і систему відведення дренажних вод. Передбачено будівництво нових ділянок. Вартість таких робіт складає близько 15 млн. грн.

• Нову велодоріжку й пішохідну зона приєднають до системи «Kyiv Smart City». Вздовж маршруту встановлять камери відеоспостереження. По всій протяжності прокладуть мережі для роботи системи відеонагляду. На це кошторисом передбачено 10 млн. грн.

• Нова велодоріжка матиме кількашарове асфальтове покриття. Також збудують основу – піщано-щебеневу подушку. Площа покриття велосипедної доріжки складатиме 13,027 тис. м2. На виконання безпосередньо робіт з будівництва всіх шарів конструкції велосипедної доріжки та тротуару вздовж неї (починаючи з корита та закінчуючи влаштуванням верхнього шару покриття), необхідно близько 93 млн. грн.

• Аби стримати схил на нижніх ярусах – збудують нові підпірні стінки. Також відремонтують існуючі протизсувні споруди. На це передбачено близько 5,5 млн. грн.

• Пішохідну зону облаштують з фігурних елементів мощення. Виконають все за концепцією «безбар’єрного середовища». На перетинах велодоріжки з проїжджою частиною встановлять світлофори. Це значно підвищить безпеку для тих, хто рухається на ровері.

• Вздовж велодоріджки і променаду висадять нові дерева, кущі, газони. З’являться вздовж Набережного шосе лави та зони відпочинку. На благоустрій території передбачено 13 млн. грн.

Нагадаємо, в київському парку Муромець влаштовують велосипедну доріжку

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Популярні новини зараз

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

У столиці п’яний водій вантажівки протаранив АЗС

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

На Фастівщині попрощаються із загиблим командиром Андрієм Невгодом

Показати ще

Читайте також:

На проспекті Героїв Сталінграду облаштують велодоріжки