Президент Володимир Зеленський не реагує на ухвалений Верховною Радою закон про тимчасові слідчі комісії. Хоча терміни щодо відповіді вже спливли.

Про це заявив спікер Андрій Парубій у середу.

“Президент Зеленський вже 27 червня мав дати відповідь з приводу закону, який ми прийняли, про тимчасові слідчі комісії. Згідно Конституції минуло 15 днів, мало бути або вето або пояснення і доповнення або підтримка цього закону. Це один із принципових законів для Верховної Ради”, сказав Парубій, пише “Українська правда”

За словами спікера, у ЗМІ з’явилася інформація про накладене президентом вето.

“На жаль документ досі не прийшов у Верховну Раду. Тому я публічно звертаюсь до Офісу президента України: негайно передати будь-який документ у парламент. Щоб, якщо дійсно накладене вето, ми змогли після прийняття Виборчого кодексу змобілізуватись і подолати це вето або проголосувати за пропозиції”.

Парубій наголосив, що вказаний закон регламентує парламентський контроль.

Верховна Рада ухвалила закон про тимчасові слідчі комісії та спеціальні комісії, що передбачає процедуру імпічменту президенту.

Документ підтримали фракції “Блок Петра Порошенка”, “Народний фронт”, “Опоблок”, половина “Самопомочі”, Радикальна партія Олега Ляшка, “Батьківщина”.