Генеральному директору столичного підприємства повідомлено про підозру у незаконному видобутку 570 тисяч тонн піску з Дніпра. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури м. Києва.

Внаслідок незаконного видобутку піску та розтраті майна у особливо великих розмірах громаді столиці завдано збитків на суму понад 16,5 млн гривень.

«За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 3 слідчим відділом Деснянського УП ГУНП у м. Києві повідомлено про підозру генеральному директору товариства за фактом незаконного видобутку піску та розтраті ввіреного майна у особливо великих розмірах, внаслідок чого столичній громаді завдано збитків на суму понад 16,5 млн гривень (ч. 1 ст. 239-2, ч, 2, 3, 4, 5 ст. 191 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Як встановили слідчі, посадовець, незважаючи на відсутність у підприємства відповідних дозвільних документів, організував роботи з гідротехнічного намиву (видобутку) піску з річки Дніпро.

Зазначається, що упродовж 2018 року було незаконно видобуто понад 570 тисяч тонн піску, чим завдано збитків громаді Києва на суму майже 16, 5 млн гривень.

В пресслужбі додали, що наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За вчинене посадовцю загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років та з конфіскацією майна.

В пресслужбі прокуратури нагадали, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, прокуратура відкрила справу проти будівництва житлового кварталу у Пущі-Водиці

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Посадовця ДСА судитимуть за незаконний видобуток криптовалюти

Кому вигідно, аби в Україні горіли ліси? (відео)

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Кагарличчиною пройшов буревій, які повиривав дерева, поламав лінії електропередач, позривав дахи

Показати ще