Столична прокуратура вимагає повернути у власність киян землю на Венеціанському острові. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу прокуратури Києва.

«Київська місцева прокуратура № 10 вимагає повернути територіальній громаді міста Києва земельну ділянку, прибережної захисної смуги річки Дніпро, що знаходиться у Гідропарку на пляжі «Золотий» в місті Києві», – йдеться в повідомленні.

Мова йде про землю, розміщену на острові Венеціанський, що входить в межі регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови» та відноситься до земель водного та природно-заповідного фондів України.

Слідчі встановили, що земля незаконно використовується для розміщення нежитлової будівлі, права власності на яку було зареєстровано на підставі підроблених документів.

В прокуратурі зазначили, що офіційних документів на власність володіння ділянкою немає та вимагають від суду повернути її у власність столиці.

«Таким чином, будь-яких рішень про відведення у користування земельної ділянки чи надання дозволу на виконання будівельних робіт компетентними органами не приймалось.

З метою поновлення прав територіальної громади столиці та припинення незаконного використання землі водного та природно-заповідного фондів Київська місцева прокуратура № 10 звернулась до Господарського суду міста Києва із позовом про повернення земельної ділянки належному власнику – Київській міській раді», – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі зазначили, що до відповідальності вже притягнуто людину, яка незаконно зареєструвала на себе право власності на будинок на острові:

«Крім того, обвинувальним вироком Шевченківського районного суду міста Києва притягнуто до кримінальної відповідальності особу, яка на підставі підроблених документів зареєструвала на себе право власності на будівлю, яка розміщена на зазначеній ділянці».

Нагадаємо, у столиці крадуть землю: блогер розповів, як замість стадіону ДК Росток будують черговий ТЦ і підземний паркінг

Читайте також:

Штормитиме кілька днів: як вберегтись від затяжної та потужної магнітної бурі

Осінь взяла паузу: в Україні увесь тиждень буде тепло та сонячно

Популярні новини зараз

ВРП внесла подання на звільнення судді Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП в стані алкогольного сп'яніння

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще

Українські науковці отримали Шнобелівську премію 2020 за черв’яків