Дитячий стадіон біля будинку культури “Росток” перетворюють на черговий ТЦ з підземним паркінгом. Про це розповів у соцмережах відомий київський блогер Олександр Барабошко, інформує Хрещатик.news.

“В міста просто крадуть землю, всі сліпі, ніхто не бачить”, – зазначає Олександр Барабошко.

Блогер опублікував фото котловану на місці вчорашнього стадіону. Він наголосив, що комунальні землі громади крадуть під виглядом “реконструкції будинку культури”.

“На фото «Реконструкція палацу культури з будівництвом громадського центру суспільних комунікацій з підземним паркінгом та приміщеннями торговельного призначення для обслуговування палацу культури». Люди в чорному — представники реконструкторів”, – підписав світлину блогер.

Барабошко посилається на розслідування народного депутата від ” Романа Грищука, який зустрічався з керівництвом ПрАТ “Компанія Росток” щодо розпочатого будівництва. Мешканці району воліють зберегти спортмайданчик для дітлахів.

“Після зустрічі з керівництвом ПрАТ “Компанія Росток” у мене склалося враження, що це чесні підприємці. Але згодом виявилося, що майже все, що вони так емоційно і наче щиро озвучували – це брехня”, – зазначає Роман Грищук.

По-перше податки ПрАТ “Компанія Росток” платить здебільшого через суд – у держреєстрі десятки справ з податковою. Через збитки пересічні акціонери з числа мешканців району (контрольний пакет – 52% – належить Ігорю Віталійовичу Масолу, сину відомого політика) дивідендів не отримують два роки поспіль.

Стадіон – не приватна територія компанії, вона перебуває в комунальній власності. І за законом цільове призначення такої земельної ділянки не може бути змінене орендаторами.

“Щось будувати на цій території можна тільки за письмовою згодою Орендодавця, тобто Київради. Київрада такого дозволу не давала. То чому вона мовчить зараз? Агов, панове депутати! Чи це правда, що пан Масол якось пов’язаний з депутатами з комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування?”, – запитує депутат Верховної Ради

Нагадаємо, квартири, що роздавали Зеленський та Кличко постраждалим від вибуху на Позняках, – від ЖК, який будується в Феофанії на комунальних землях, відведених для НАНУ.

Популярні новини зараз

У Києві поліцейські затримали жінку, яка обікрала 82-річного дідуся

Журналісти Bihus.Info зняли розслідування про збагачення очільника "Київського метрополітену" — Кличко відреагував

Відомий сервіс подачі таксі на запит поліції Києва припинить працювати у комендантську годину

Мільйонна "схема" з ОСББ — ДТЕК і КМДА можуть залишити без світла жителів новобудов на Солом'янці

Показати ще

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Замість книжкового ринку Петрівка планують побудувати черговий ТРЦ

ТРЦ на дорозі: на проспекті Курбаса демонтують скандальну забудову (відео)