Про це  розповів на власній сторінці в Фейсбук представник групи захисників книжкового ринку, очільник фонду “Культурні новації”  Владислав Трубіцин, повідомляє Хрещатик.News

Як зазначає активістка Аннабелла Моріна в спільноті Почайна, ринок збирається знести бізнесмен Вагіф Алієв, якому належить також ТРЦ Блокбастер). Рішення Київради щодо передачі в оренду земельної ділянки під ринком для будівництва торгового центру було прийнято ще у 2004 році.

Проте Петрівка давно перестала бути просто ринком, а перетворилась на культурне надбання столиці, культове місце для багатьох киян, поціновувачів книжкового антикваріату, впродовж 20 років.

“Дирекція ринку просто поставила підприємців перед фактом, що «бульдозери за день все знесуть, і ринку тут не буде», – повідомив активіст.

Якщо так станеться, роботу і статки втратять близько 7 тисяч підприємців.

“Оскільки від початку рішення влади про приватизацію і зміні призначення земельних ділянок під ринком були незаконними, ми будемо боротися за те, щоб зберегти книжковий ринок “Петрівка” і передати його у власність місцевої територіальної спільноти”, – зазначає Трубіцин.


Активісти закликають небайдужих киян підтримати книжковий ринок 7 липня о 14.00 на Петрівці.

Читайте також:

Ніби так і було: як чиновники вирішили проблему ТРЦ на дорозі

В столиці будують ТРЦ прямо на автомобільній трасі (фото)

Реконструкція Лісової: надбудова переходу та з’єднання з ТРЦ