У розпорядженні голови КМВА Сергія Попка фігурує загальна кошторисна вартість реконструкції (станом на квітень 2023 року) – майже 2 млрд гривень. Оскільки запланована тривалість будівництва – 25 місяців, і зважаючи на ризики війни, можна очікувати, що це ще не остаточна сума кошторису.

Про затвердження згаданого проекту реконструкції KВ дізналася з повідомлення на сайті КМВА.

На перетині двох столичних магістралей – вулиць Богатирської та Полярної, комунальники “Київавтодору” будуватимуть розв’язку типу “неповний лист конюшини”. Проєктна пропускна спроможність вузла – 11 тисяч автомобілів на годину.

В розпорядженні начальника КМВА Сергія Попка щодо затвердження проекту реконструкції сказано, зокрема, що довжина основного проїзду становитиме 3,069 км, тротуарів – 3,150 км, велосипедних доріжок – 1,730 км. Передбачено шляхопровід (125,75 м) та підземний перехід (28,06 м).

Вказується загальна кошторисна вартість станом на 18 квітня 2023 року – 1 млрд 981 млн 272 тис. 200 гривень. У тому числі:

  • будівельні роботи: 1 млрд 546 млн 413 тис. 212 гривень;
  • устаткування та інвентар: 11 млн 629 тис. 749 гривень;
  • "інші витрати": 423 млн 229 тис. 239 гривень.

Проектна тривалість будівництва – 25,5 місяців.

КП “Київавтодор” без конкурсу призначила підрядника для реконструкції розв'язки на перетині вулиць Богатирської і Полярної на столичній Оболоні. Роботи заявленою вартістю 1,29 млрд гривень виконуватиме одеське ТОВ “Автомагістраль-Південь”, що офіційно належить непублічному бізнесмену Олександру Бойко. На цій розв'язці він зможе заробити подвійно, адже асфальт для виконання робіт закуплять ще у однієї його компанії.

У столичній владі вирішили взятися за вказану реконструкцію попри петицію киян, які просили заборонити будівництво нових розв'язок до закінчення інших транспортних довгобудів, вартість яких з роками зростає в рази.

Популярні новини зараз

ВРП внесла подання на звільнення судді Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП в стані алкогольного сп'яніння

У ТЦК підтвердили, що вони разом з поліцією отримали наказ перевіряти чоловіків на блокпостах Київщини

Волонтери у камуфляжі чи псевдоволонтери? - розслідувачі розповідають про шахрайські схеми в Києві

Проєкт "Шукай" встановив нову мініскульптуру, присвячену букві "Ї"

Показати ще

Вже стартували підготовчі роботи до зведення в рамках реконструкції нового шляхопроводу на перетині вулиць Полярної та Богатирської. На будівельний майданчик завезли техніку та матеріали. Основний проїзд новим шляхопроводом планують відкрити до кінця цього року.

Нині тривають підготовчі роботи. Також уже змінено схему проїзду перехрестя, нанесено тимчасову розмітку.