Служба безпеки нейтралізувала ще одну мережу прокремлівських пропагандистів, які діяли у різних регіонах України. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що підозрювані публічно виправдовували збройну агресію РФ та закликали до захоплення всієї території нашої держави. Для проведення інформаційних диверсій фігуранти створили десятки спеціалізованих профілів у відеохостингу YouTube та популярних соцмережах.

«У Києві викрито місцеву жительку, яка вихваляла Путіна та війну РФ проти України. Для поширення ворожої пропаганди вона зареєструвала анонімну сторінку в TikTok, де публікувала свої антиукраїнські дописи»

Читайте також: СБУ викрила у Києві "агента пропаганди рф", який поширював ворожу брехню і закликав до протестів

Правоохоронці встановили, що переважна більшість аудиторії інтернет-ресурсу — це жителі Росії. Наразі тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

За ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) підозрюваній загрожує довічне ув'язнення.

Раніше Хрещатик повідомляв: СБУ викрили інтернет-агітаторів рф — соратниця координатора заворушень біля Лаври та фанат «єдиної московської церкви» з Київщини