Про це повідомили в управлінні СБУ м. Києва.

Згідно з повідомленням, в українському сегменті мережі Інтернет зловмисник поширював “актуальні” наративи кремля про необхідність негайного припинення війни і пропонував українським захисникам повертатися додому.

“За даними досудового розслідування встановлено, що 48-річний киянин систематично поширював фейкові антиукраїнські матеріали на фейсбучних сторінках і в чатах мережі “Телеграм”. Вони містили інформацію щодо “змови глобалістів” і так званого “зовнішнього управління” Україною з метою знищення слов’янських народів”

Зокрема, він нав’язував користувачам ідею про війну між “братськими народами-слов’янами”, про глобалістичну імперію, яка збагачується і насаджує власні правила у світі.

Також “агітатор” долучився до організації громадських акцій підтримки під будівлею одного зі столичних судів.

“Саме там розглядатиметься справа одного із проросійських пропагандистів з оточення Кирила Стремоусова”, – зауважили у спецслужбі.

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф в України) Кримінального кодексу України.

Популярні новини зараз

ДБР завершило розслідування злочинної групи військових, що привласнили харчі в одній із в/ч на понад ₴6 млн

У будівлі Дарницького району, під час ремонту пошкодили мозаїчне панно, яке було створене майже 50 років тому

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

У Києво-Печерській лаврі показали старовинну копію чудотворної Іржавецької ікони Богородиці, про яку писав Тарас Шевченко

Показати ще

Раніше Хрещатик повідомляв, що СБУ затримала у Києві «завербованого нацгвардійця», який готував нові удари рф по столичних ТЕЦ.