Шахраї організували підпільну типографію на одному з виробництв, де виготовляли підробки високої якості для введення в оману ТЦК та ухиленні від призову. Також відомо, що організатори надавали "пакет послуг" для незаконного перетину кордону. Про це повідомляє СБУ.

Фігуранти вписували персональні дані своїх клієнтів в «документи» і додавали їх фотокартки. Зовнішньо, підробка була високої якості та нагадувала дип-посвідчення встановленого зразка, яка допомагала ввести в оману представників ТЦК та уникнути призову.

Фото 1 из 7.
Фото 2 из 7.
Фото 3 из 7.
Фото 4 из 7.
Фото 5 из 7.
Фото 6 из 7.
Фото 7 из 7.

Раніше повідомлялось: СБУ викрили в Києві шахрая-програміста, який підробляв документи для легалізації громадян рф в країнах ЄС та допомагав "ухилянтам" з України

До того ж, організатори "схеми" давали клієнтам поради щодо незаконного перетину кордону з використанням фейкових документів. Вартість повного "пакету послуг" становила $10 тис. на особу. Схему та організаторів викрили на передачі коштів для втечі ухилянта. Під час обшуків викрито підпільну типографію на одному з виробництв. Учасникам повідомлено про підозри.
  • ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 332 (замах на незаконне переправлення осіб через державний кордон України).
Фігурантам загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.