Щоб побачити, як ростуть екзотичні рослини та навіть скуштувати їх плоди, не обов’язково їхати в інший кінець світу. Про це розповідає Агропортал.

Власником «Бананової ферми» є селекціонер, інженер-системотехнік та винахідник Анатолій Патій. До того ж він винайшов нову конструкцію теплиці-термос, проєкт якої запатентовано в Німеччині з 1995 року, та новий метод вирощування лимонів у закритому ґрунті. Його теплиці й справді вражають: тут дозрівають банани та ананаси, гранат, інжир, лимони. Загалом близько 50 сортів тропічних фруктів.

Я розмножую екзотичні рослини в Україні і цим самим даю можливість українцям заробляти. Тепер екзотика стала ближче для людей. У мене є банани висотою лише 70 см — це київський суперкарлик, є заввишки 1,5 м — київський карлик і 2,5 м — київський тропікано. Всі вони були виведені мною протягом 25 років наукової роботи. Потім я почав їх розмножувати відростками. Тож тепер такий банан можна виростити навіть на підвіконні. Анатолій Патій, власник «Бананової ферми»

Про те, як вирощування екзотичних рослин стало справою всього життя, яка приносить не лише задоволення, а й фінансову незалежність, Анатолій Патій залюбки розповідає відвідувачам бананової ферми. А ще бажаючі можуть придбати саджанці дерев відразу в оранжереї та виростити їх потім у себе вдома.

Анатолій Патій вже звик до телефонних дзвінків від його клієнтів, адже люди, один раз купивши саджанець лимона чи апельсина, згодом знову телефонують, щоб придбати ще екзотичне деревце, та діляться досягненнями про власні врожаї на підвіконні.

«Це найкраща реклама для мене, люди повертаються знову і знову, а рослинку, яку вони придбали, бачать їхні сусіди, друзі. Я завжди даю інструкцію з догляду, свої контакти. До війни я був дуже популярним, мене, мабуть, показували по телебаченню більше, ніж Президента, дуже багато програм було відзнято»

Популярні новини зараз

Суд Києва зупинив будівництво поблизу Солом’янського парку

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Забудовник усунув наслідки зсуву ґрунту у Солом'янському парку, який стався через будівництво ЖК

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще

Раніше Хрещатик розповідав: На Київщині підприємець виготовляє папір, з якого ростуть квіти