Попри розпорядження Уряду, яке не дозволяє перевозити в громадському транспорті більше 10 людей, київські маршрутки і тролейбуси – забиті.

Фото: Politeka

Хоча великі компанії організували спецрейси для співробітників, інші мають діставатися місця роботи громадським транспортом. На зупинках – черги, а пасажири, звісно, переважно без масок, оскільки їх вже давно бракує в аптеках. Без масок також водії.

Народний депутат Олексій Гончаренко розмістив у власному телеграм-каналі відео переповненого транспорту, повідомляє Хрещатик.News

“До 10 осіб в автобусі говорили вони. Це саме те, про що я і говорив на Кабміні: не можна закривати метро! Метро не закрите в найбільших осередках поширення коронавірусу: в Мілані, в Барселоні, в Мадриді. Ми з “Європейською Солідарністю” вчора виступили зі зверненням проти закриття метро. Це безглуздий і небезпечний крок”, – написав нардеп.

Нагадаємо, в Україні з 18 березня оголошено суворий карантин, призупинено роботу метро в Києві, Харкові та Дніпрі. КМДА заборонила перевозити і наземному транспорті людей без масок, а також продублювала підземку додатковими рейсами маршруток.

Станом на ранок 18 березня в Україні зафіксовано 14 випадків захворювання на коронавірус, з них два летальних. В Чернівецькій області – 10, в Житомирській – 1 летальний, в Київській області – 1, в Києві – 2. На жаль, дві жінки померли: це 71-річна мешканка Радомишля та 33-річна жінка з Чернівецької області.

Бажаєте дізнаватися актуальні новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал.

Читайте також:

Маски, тести, дезінфекція, карантин: Кличко відповів на найактуальніші питання киян (відео)

В Києві озброєна банда вкрала у підприємців 100 тис медичних масок