В столиці правоохоронці затримали групу осіб, які, погрожуючи зброєю, вкрали у підприємців 100 тисяч медичних масок. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

«За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими та оперативними підрозділами ГУ НП в м. Києві та Святошинського УП встановлено та затримано групу осіб, які 13 березня 2020 року вчинили озброєний напад на підприємців, внаслідок чого заволоділи медичними масками у кількості 100 тисяч штук», – йдеться в повідомленні.

Як пояснили підприємці, засоби індивідуального захисту на суму близько 1 млн гривень вони придбали у різних місцях упродовж декількох тижнів та вирішили реалізувати медичні маски через знайомих.

«Під час зустрічі з покупцями та перевантаження товару до їхнього авто, на місце події під’їхав автомобіль, з якого вибігла група чоловіків у спецодягу з предметами схожими на пістолети. Представившись працівниками СБУ та погрожуючи ймовірно зброєю, чоловіки поклали потерпілих на землю, довантажили товар та без будь-яких пояснень роз’їхались в різні напрямки», – повідомили в прокуратурі.

Правоохоронці встановити та затримали трьох осіб, причетних до крадіжки медичних масок.

«Розбійниками виявилися мешканці Києва та Київської області віком від 26 до 42 років, які не мають відношення до правоохоронних органів та вчинили злочин з метою заволодіння дефіцитними медичними масками для їх подальшого перепродажу», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України та обрання запобіжного заходу та тривають заходи з встановлення і затримання інших учасників злочину.

Нагадаємо, Організатора банди вбивць київських таксистів засуджено до довічного ув`язнення

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Поліція затримала озброєну банду, яка грабувала будинки на Київщині (відео)

У Києві озброєний чоловік пограбував відділення Нової пошти (відео)