На засіданні 16 березня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про заборону пасажирських перевезень та обмежив кількість учасників масових заходів 10 особами. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на «Урядовий портал».

«На виконання доручення Президента України та рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції», – йдеться в повідомленні.

Так, введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метро.

З 18 березня по 3 квітня 2020 року в Україні заборонено:

• На усій території України регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні;

• перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах;

• заборонено перевезення пасажирів метрополітеном в Києві, Харкові та Дніпрі.

З 18 березня 2020 року до прийняття окремого рішення заборонено перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому).

«При цьому АТ «Укрзалізниця» дозволено здійснювати окремі пасажирські рейси у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Мінінфраструктури та МОЗ, або ж міжнародному залізничному сполученні за погодженням Мінінфраструктури, МЗС та Держприкордонслужбою», – йдеться в повідомленні.

З 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

З 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Дозволяється торгівля:

• продуктами харчування,
• пальним,
• засобами гігієни,
• лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Дві третини прав ТРЦ Ocean Plaza перейшли у власність держави

Показати ще

Також можна здійснювати банківську та страхову діяльність.

МОЗ доручено:

  • тимчасово припинити планову госпіталізацію та планові операції, крім невідкладних та термінових;
  • максимально підготувати та перепрофілювати медичні заклади для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.

Зазначається, що контроль за виконанням даної постанови Уряду покладено на МВС та Національну поліцію.

“Органам влади, підприємствам та організаціям рекомендовано забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – також роботи в режимі онлайн”, – зазначено в документі.

Нагадаємо, Метро і транспорт зупиняють: Зеленський

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Укрзалізниця повертатиме вартість квитків на скасовані міжнародні рейси

Всі театри столиці перенесли вистави, але квитки є дійсними