Віталій Кличко на слуханні у Вищому антикорупційному суді намагався взяти на поруки свого радника на громадських засадах та екснардепа Верховної Ради Дмитра Білоцерковця, який підозрюється у недекларуванні статків. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Мер Києва Віталій Кличко просив звільнити Дмитра Білоцерковця від застави і особисто поручався за нього.

Зокрема мер зазначив, що радника свого “знає більше 10 років як патріотичну та відповідальну людину, яка відповідає за свої слова”, і нагадав, що, як радник Кличка, Дмитро Білоцерковець “продовжує свою політичну діяльність та приймає активну участь у виборчій кампанії, яка проходить по всій країні, а тому у випадку обмеження пересування за межі Києва не буде мати можливості бути активним”.

Проте ВАКС не дослухався до  очільника міста і призначив йому заставу у 31,5 тис. грн.

“Діма, ми їх доб’ємо, і морально, і фізично. А кого не доб’ємо, того доженемо”, – на прощання підбадьорив мер радника (на відео це на 1:34:14 хвилині)

Нагадаємо, НАБУ з’ясувало, що у 2016 році будинок у 186,7 кв.м і земельна ділянка у 175 кв.м. були “подаровані” матері ексдепутата (що працювала у севастопольській школі). Сім’я Дмитра користувалась за довіреністю цим будинком, проте депутат свідомо не зазначив це у декларації за 2016-2017 рік.

Дмитра Білоцерковця також пов’язують з Іваном Кліпою, корумпованим ексголовою Київблагоустрію, проти якого відкриті справи щодо розкрадання бюджетних коштів і масштабних оборудок.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Раднику мера Білоцерковцю, що не задекларував статки, ВАКС призначив заставу

Квартири, що роздавали Зеленський та Кличко постраждалим від вибуху на Позняках, – від ЖК, який будується в Феофанії незаконно

 

Популярні новини зараз

У Києві судитимуть завідувача лікарні, що видавав ухилянтам фіктивні довідки про інвалідність

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Прикриваючи собою побратимів — на Луганщині героїчно загинув військовий з Броварів

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще