Колишній директор КП “Київблагоустрій”, якого неодноразово підозрювали у розкраданні бюджетних коштів, податкових махінаціях та схемах на мільйони, планує йти на вибори разом з партією “Слуга народу”.

Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на КиївVласть.

За інформацію внутрішньопартійних джерел видання, Іван Кліпа активно намагається потрапити у майбутні виборчі списки партії, пропонуючи “допомогти” з кампанією на майбутніх місцевих виборах. До того ж колишній ексчиновник запевняє, що залагодив всі спірні питання з поліцією.

Саме кримінальні впровадження, відкриті проти ексдиректора КП “Київблагоустрій”, а також обшуки в комунальному підприємстві і Департаменті з благоустрою КМДА, стали причиною його звільнення.

Проте, як повідомляє КиївVласть, жодне з впроваджень, відкрите проти Кліпи, не було доведене до кінця.

У 2017 році Іванові Кліпі разом з Дмитром Білоцерковцем оголосили підозру в розтраті 7,7 млн грн з міського бюджету на удаваний демонтаж МАФів та інших тимчасових споруд в столиці. Вкрадені кошти були переведені на рахунки фіктивних компаній-підрядників.

В тому ж 2017 році прокуратура Шевченківського району відкрила справу стосовно розкрадання 15 млн грн бюджетних коштів КП “Київблагоустрій”, яке було реалізовано, за інформацією ЗМІ, не без допомоги тодішнього радника мера Дмитра Білоцерківця. Частина грошей, як і в першому випадку, була виведена через рахунки фіктивних фірм-підрядників.

Але попри гучний початок, жодна з цих справ не отримала завершення, бо з того часу не розслідувалась.

Чи піде буде балотуватися Іван Кліпа до Київради у складі “Слуги народу”, покаже час.

Нагадаємо, нещодавно пройшли обшуки у кабінеті заступника голови КМДА Миколи Поворозника, якого підозрюють у хабарі.

Мер Києва Віталій Кличко відсторонив від роботи Поворозника, а сам підозрюваний у неправомірній вигоді, наголошує, що хабарів не брав.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Біля скверу неподалік Оболонської РДА, в кущах знайшли мертву людину

Макарів, що сильно постраждав від російської агресії продовжує відновлюватись - відбудовують п'ятиповерхівку

На Дарницькому мосту в Києві утворилася велика яма

У Київраді чотири нові депутати — депутата-втікача Трубіцина і підозрювану у ДТП Ар'єву замінили екс-очільниця МОЗ та депутат-багач від БПП

Показати ще

Топ-менеджерів банку «Михайлівський» підозрюють у розкраданні 283 млн

Посадовців Київтеплоенерго підозрюють у розкраданні 1,7 млн гривень