Вищий антикорупційний суд призначив екснардепу від Блоку Петра Порошенка, а наразі раднику міського голови на громадських засадах Дмитру Білоцерковцю заставу у 31,5 тисячу гривень. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу САП і єдиний державний реєстр.

Рішення про заставу було винесене 29 травня на досудовому розслідуванні про незадекларовані у 2016-2017 році екснардепом статки, а саме – будинок в Києві.

“Колишній нардеп не вніс у декларації за 2016 – 2017 роки об’єкти нерухомості у столиці вартістю 3,8 млн гривень, які перебували у власності та користуванні членів сім’ї”, – нагадує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У ході слухання мер Києва Віталій Кличко намагався взяти радника на особисту поруку і просив звільнити Білоцерковця від застави.

Він зазначив, що радника свого “знає більше 10 років як патріотичну та відповідальну людину, яка відповідає за свої слова”, наразі Дмитро Білоцерковець “продовжує свою політичну діяльність та приймає активну участь у виборчій кампанії, яка проходить по всій країні, а тому у випадку обмеження пересування за межі Києва не буде мати можливості бути активним”.

Проте антикорупційний суд не дослухався до мера і призначив заставу у 31,5 тисячу гривень.

Колишньому нардепу від БПП Дмитру Білоцерковцю 34 роки. Згідно електронної декларації, на початку 2016 року в його власності перебували два автомобілі і земельна ділянка. Ві також задекларував 398 одиниць криптовалюти Bitcoin, 37 тисяч євро, 35 тисяч доларів США, 60 тисяч гривень, 5 картин, маючи середню заробітну плату у 6232 грн на місяць. Але “забув” про будинок, вартість якого оцінюють у 3,8 млн гривень.

НАБУ з’ясувало, що будинок у 186,7 кв.м і земельна ділянка у 175 кв.м. були у 2016 році “подаровані” матері ексдепутата (що працювала у севастопольській школі). Сім’я Дмитра користувалась за довіреністю цим будинком, проте депутат свідомо не зазначив це у декларації, вважає НАБУ.

Нагадаємо, ім’я Білоцерковця пов’язують з Іваном Кліпою, корумпованим ексголовою Київблагоустрію, проти якого відкриті справи щодо розкрадання бюджетних коштів і масштабних оборудок.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

ДБР та ДСР затримали псевдорадника голови Офісу Президента на вимаганні 200 тис доларів

Корумпований ексголова Київблагоустрію балотуватиметься в Київраду від Слуги народу?

Популярні новини зараз

Мер Гамбурга прибув до Києва

Проходить збір для групи WASP на 2 моторних човни для виконання бойових завдань та евакуації поранених

Команда столичних кібернетиків КНУ ім. Т.Шевченка зайняли призове місце на Чемпіонаті Європи з програмування

Вакарчук присвятив пісню кримським татарам

Показати ще