ДБР та ДСР затримали псевдорадника голови Офісу Президента України, який вимагав від колишнього директора держпідприємства 200 тисяч доларів США за призначення на посаду. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

«Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, спільно з працівниками Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, затримали представника громадської організації під час одержання $100 000 шахрайським шляхом (ч. 4 ст. 190 ККУ)», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що представник громадської організації, представляючись уповноваженим від голови Офісу Президента України, Генпрокурора, секретаря РНБО та нового керівництва ДБР, намагався здійснити шахрайську аферу.

Так, псевдорадник вимагав $100 000 за вирішення питання щодо непритягнення до кримінальної відповідальності за результатами перевірки Держаудитслужби на підприємстві. Ще $100 000 – за вирішення питання щодо призначення потерпілого на керівну посаду в Держагентстві лісових ресурсів України.

Наразі прокуратура Київської області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, ДСР разом з ДБР викрило схему масштабних “відкатів” в Секретаріаті Кабміну

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

ДБР підозрює столичного екссуддю у підробці документів по справі Майдану

В Києві ДБР обшукує Держкосмос і завод Арсенал